Aqua Gym


 

Aqua Gym, aerobic in apa sau gimnastica acvatica, reprezinta efectuarea exercitiilor de aerobic intr-un bazin de inot cu apa mica (piscina). Astfel ca, in loc sa faci aerobic la sol, vei face gimnastica in apa. Oricine poate practica aquagym, femeie sau barbat, indiferent de varsta. Este recomandat chiar si femeilor insarcinate pana in luna a 8 a de sarcina.

 

Gimnastica acvatica este una dintre cele mai placute modalitati de a face miscare, antrenamentele nu sint deloc agresive si sint permise si persoanelor care au diverse probleme de sanatate. Mai mult decit atit, antrenorii de aqua gym spun ca, in timpul acestor antrenamente, organismul arde mai multe calorii decit in timpul orelor de aerobic sau de fitness. Singurul impediment al gimnasticii acvatice este ca in Romania, in special in Bucuresti, nu exista inca suficiente locuri unde se poate face aqua gym.

Aqua Gym in Bucuresti la Taky Fitness

Dar acum aveti posibilitatea ca practicati Aqua Gym si in Bucuresti – la bazinul de inot Taky Fitness.

 

Care sunt beneficiile aquagym?

– Tehnicile aqua gym combina diferite exercitii folosite la un antrenament de fitness sau aerobic, plus unele metode specifice, asa ca este considerat un antrenament complex, care lucreaza absolut toate grupele musculare.

– Aqua gym-ul este sigur. Nu trebuie sa stii sa inoti pentru a practica aqua gym deoarece apa din bazinul de inot in care se fac exercitiile nu depaseste nivelul, gatului si oricum, sub supravegherea unui instructor.

– Exercitiile de aerobic in apa sunt mult mai usor de facut si in plus nu transpiri!

– Apa are un efect de masaj, datorita faptului ca presiunea exercitata de apa asupra corpului este mai mare; efect ce imbunatateste circulatia sangelui si permite astfel o mai buna oxigenare a tesuturilor.

– 40 de minute de aqua gym sunt echivalentul a 120 de minute de exercitii de aerobic efectuate la sol, timp in care se consuma aproximativ 800 de calorii, iar desi poate ca nu simti oboseala si ai impresia ca nu depui deloc efort, deci nu o sa slabesti, nu este deloc asa.

– Ajuta la eliminarea stressului si confera o stare de bunadispozitie.

– Sporeste densitatea oaselor, ceea ce duce la prevenirea aparitiei osteoporozei.

– Ajuta la intarirea muschilor si eliminarea celulitei;

 

In aqua gym nu exista riscul afectarii articulatiilor si nici al aparitiei febrei musculare, indiferent de intensitatea exercitiilor practicate.

 

 

Cine poate practica Aqua Gym?

Exercitiile intr-un bazin de inot sunt adresate absolut tuturor persoanelor, indiferent de varsta sau de greutatea corporala. Exercitiile de aerobic sunt mult mai usor de realizat in apa, deoarece aceasta preia aproximativ 70% din greutatea corpului. De aceea, atat persoanele supraponderale cat si gravidele pot practica aqua gym, fara pericolul riscurilor sau efectelor adverse, fiind chiar unul dintre sporturile recomandate in aceste cazuri.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS